KULTTUURITYÖPAJA

Oulu Urban Culturen kulttuurityöpaja järjestää valmennuksia ja avoimia työpajoja kulttuurista ja sen tuottamisesta kiinnostuneille 18–29-vuotiaille työttömille työnhakijoille. Toiminta on osa Urban Boost -hanketta.

 

Kulttuurityöpaja on DIY-henkinen, kokeileva ja osallistujalähtöinen, utopistiseen ajatteluun kannustava tekemisen paikka, jossa kulttuuri käsitetään laajana ilmiönä kattaen aihealueita taiteesta ruokaan ja alakulttuureista monikulttuurisuuteen. 

 

Työpaja tarjoaa nuorille aikuisille alustan, jonka kautta vaikuttaa oman alueen kaupunkikulttuuriin ja tutustua luoviin aloihin. Työpajalta tuotetaan mielenkiintoisia projekteja ja tapahtumia, joista kaikki kaupunkilaiset pääsevät nauttimaan.


Kulttuurityöpajalla on käytössään monipuoliset kulttuurikokeilut mahdollistava Kulttuurilaboratorio Oulun Pikisaaren urbaanissa kylässä. Tämän ainutlaatuisen tilan kehittäminen kytkeytyy osaksi työpajatoimintaa.

KOULUTTAJAKSI

KULTTUURITYÖPAJALLE?

Etsimme kulttuurityöpajalle

kulttuurin, taiteen ja tapahtumatuotannon ammattilaisia kurssisisältöjen toteuttajiksi.

Tutustu ohjeeseen,

tallenna tarjouslomake koneellesi

ja lähetä täytetty lomake

sähköpostin liitteenä osoitteeseen koulutus@urbanculture.fi.

HAE TYÖKOKEILUUN

KULTTUURITYÖPAJALLE!

Tällä lomakkeella voit hakea

mukaan maaliskuussa 2021

alkavaan urbaanin tuottajan valmennukseen.

Lisätietoja: Krista Rekilä

p. 041 318 2540

krista@urbanculture.fi

Urbaanin tuottajan valmennus

Kulttuurikeidas kaamoksen keskelle? Teknobileet sillan alle? Katutaideteos? Pyöräkirppis Pikisaaressa? Trubaduuri puussa? Valokahvila? ZINE? Haluatko oppia tuottamaan kulttuuria ja kehittää projekteja? Toteuttaa visioitasi ja tutustua uusiin ihmisiin? Tule mukaan urbaanin tuottajan valmennukseen! 

 

Kulttuurityöpajan urbaanin tuottajan valmennus on neljän kuukauden jakso, jossa otetaan haltuun kulttuurin tuottamisen ja projektityöskentelyn perusteet. Valmennukseen osallistutaan TE-palveluiden kanssa sovitun työkokeilun kautta. Osallistuminen ei edellytä aiempaa osaamista tai koulutusta alalta. 

 

Valmennus sisältää monipuolisia kulttuuri- ja taidekursseja, luentoja ja työpajoja. Koulutukset järjestetään yhdessä kulttuurin, taiteen ja tapahtumatuotannon ammattilaisten, yritysten ja yhteisöjen kanssa, joten valmennus tarjoaa erinomaisen tilaisuuden verkostoitua alan toimijoiden kanssa. 

 

Koulutusten ohella valmennuksen aikana ideoidaan ja toteutetaan yhdessä tai itsenäisesti omia projekteja. Projektit tuotetaan osallistujien visioiden pohjalta ja niiden yhteydessä pääset syventämään osaamista haluamallasi osa-alueella.

 

Jakson aikana vieraillaan myös Oulun kulttuurikentän mielenkiintoisimmissa paikoissa, käydään omavalintaisissa kulttuuritapahtumissa ja pidetään hauskaa! Osallistujat pääsevät myös vaikuttamaan valmennuksen loppupuolella toteutettaviin koulutussisältöihin. 

 

Esimerkkejä valmennusten teemoista:

 

 • Tapahtumatuotanto ja projektityöskentely

 • Tapahtumatekniikka

 • Aluetaide ja dekoraatio

 • DJ- ja VJ-työskentely

 • Apuraha- ja projektihakemukset 

 • Markkinointi ja viestintä

 • Media- ja musiikkituotanto

 • Valo- ja videokuvaus

 • Graafinen suunnittelu

 • Ääni- ja sanataide

 • Katutaide ja graffiti

 • Paikka-, interventio- ja yhteisötaide

Avoimet työpajat

Oletko työttömänä ja haluaisit kokeilla uusia taiteen ja kulttuurin muotoja matalalla kynnyksellä? Osallistu avoimiin työpajoihin!

 

Kulttuurityöpajalla toteutetaan maksuttomia työpajoja myös urbaanin tuottajan valmennusten ulkopuolella. Avoimet työpajat on suunnattu ensisijaisesti 18–29-vuotiaille työttömille työnhakijoille ja ne voivat tarjota ensikosketuksen ajankohtaiseen teemaan kulttuurin, taiteen tai työllisyyden saralla.

 

Tulevista työpajoista tiedotetaan nettisivuilla ja OUC:n somekanavilla.

Menneet työpajat:

26.27.10.2020 Tapahtumatuotannon Master Class -työpaja

15.–17.12.2020 Virtuaalinen konemusiikkityöpaja

Syventävä harjoittelu 

 

Onko sinulla jo kokemusta kulttuurialalta ja tiedossa projekti, jonka haluaisit toteuttaa? Tai haluatko syventää osaamista vaikkapa äänitekniikan parissa? Syventävä tuotantoharjoittelu voi olla sinua varten!

Syventävä harjoittelu on kulttuurityöpajan itsenäinen, tavoitteellinen ja harkinnanvaraisesti toteutettava työkokeilujakso, jossa vahvistetaan jo hankittua osaamista tai osallistutaan OUC:n Kulttuurilaboratorion toimintaan tai muuhun projektiin. Harjoitteluun voivat osallistua ensisijaisesti urbaanin tuottajan valmennuksen käyneet henkilöt, mutta voimme ottaa siihen myös muita tekijöitä.