top of page

FROZEN PEOPLE - OHJELMISTO  4.3.2023

〰 Festivaalille on vapaa pääsy 

Vuoden 2023 musiikkiohjelma koostuu monipuolisesta elektronisesta musiikista. Päivällä nautitaan kevyestä ja rytmikkäästä house-musiikista, auringonlaskun aikaan taianomaisesta liveperformanssista ja pimeän laskiessa teknon sykkeestä. Festivaalilla nähdään niin tuoreita kuin kokeneitakin kasvoja Oulusta sekä vieraita Helsingistä, Turusta ja Virosta.

14:00    DJ yrtti

15:00    Lempee (baby don’t hurt me), performanssi

15:30    Blushie    

17:00    Sophia Mitiku (live)   

17:35    Merimell (EST)

19:00    J. Kristian

20:00    Jään spektrit, improvisaatiopohjainen poi-esitys

20:30    Delikatessen

22:00    Tapahtuma päättyy

00:00    Viralliset jatkot @ 45 Special

             〰 Oivo

             〰 Malsson

             〰 Tenko

             〰 Tribos

             〰 visuaaleissa Cultish-kollektiivi

Oheisohjelmassa:

Hiihtotyöpaja 

Opastusta tunturi-/erämaahiihtotyyliseen hiihtämiseen hienoissa, teemaan sopivissa olosuhteissa. Fiilistellään musiikkia ja tunnelmaa. Lämmitellään, otetaan tuntumaa ja tehdään pieni kierros. Käytössä on 80-luvun kierrätyssuksia, joiden siteisiin käyvät omat kengät.

Työpajaa pitää Johannes Effe, luonto- ja eräopas sekä yrittäjä (Local Wilderness Oulu), joka tekee välillä myös teatteria ja musiikkia.

Oskarin pilkkipiste

Parhaat neuvot ja opastusta pilkkihimojesi tyydyttämiseksi. Ei kalatakuuta! Tarvittavat välineet löytyvät paikan päältä, mutta voit halutessasi tuoda omiakin mukanasi.

ALUETAIDE

AUTAPSE, interaktiivinen videoprojisointi

Niko Tiainen

 

Videoprojisointi säteilee valoaan Nallikarin majakan seinämille heti pimeän laskeuduttua. Aivojen neuronien välisistä sähköisistä yhteyksistä inspiroitunut teos reagoi ympärillä olevien ihmisten läsnäoloon muuttaen teoksen visuaalista ilmettä jatkuvasti. Teoksen tarjoaa Lumo-valofestivaali.

LEMPEE (baby don’t hurt me)

Installaatio: Anna Anundi

Performanssi: Anna Anundi, Mónica Celeste, Katriina Kenttämies

Unohdetaanko hetkeksi kilpailu, pakottaminen, vaativuus ja kovuus? Syleillään yhteyttä, vilpittömyyttä, herkkyyttä ja avoimuutta. Mitä rakkaus on? Voisiko se olla kaikkia suhteita läpäisevä voima, mistä ammentaa kasvua ja minkä valossa löytää teitä kohti harmonista yhteiseloa? Haluamme oppia valitsemaan lempeyden ystävyyden ja yhteisöllisyyden pohjaksi sekä oppia rakentamaan luottamusta hellyydellä. 

 

Pehmeästi osallistava performanssi kutsuu festivaaliyleisön kehoa herättelevään leikkiin. Kevyet, yhteisölliseen tunnelmaan virittävät harjoitukset perustuvat suostumukseen ja omien rajojen kunnioittamiseen, joten esitystä voi huoletta seurata myös osallistumatta.

Installaation suunnittelu: Anna Anundi, rakennustekniikka ja toteutus: Anna Anundi ja Lauri Anundi

LIFE IS A BEACH AND THEN YOU DIE, jääveistosinstallaatio

Käsityökerho

”Elämä on lyhyt ja loma on lyhyempi. Odotamme kesää kuin kuuta nousevaa, sitä ensimmäistä tarpeeksi lämmintä päivää, jolloin levitämme pyyhkeen rannalle. Sitten silmänräpäykseltä tuntuva hetki vaihtuu arkeen ja jäämme työpaikan kahvihuoneelle haaveilemaan seuraavasta kesästä. But whatever, life is a beach and then you die.”

NÄIN KOHTAAMME JÄÄLLEEN, tilataideteos

Hermanni Hakumäki ja Eljas Rytkölä

Aavalle jäälle rakentuva paviljonkimainen tilataideteos pyytää pysähtymään ja kutsuu kävijän osaksi taideteosta. Teos tutkii yksinkertaisten muotojen ja soljuvan valon jännitettä. Keskeltä tulviva valo valaisee tilan, mutta myös ympäristöä.

JÄÄN SPEKTRIT, improvisaatiopohjainen esitys

Kerttu Tuomala, Oulun Tähtisirkus

 

Oulun Tähtisirkuksen esiintyjä ja opettaja Kerttu Tuomala esiintyy improvisaatioon pohjautuvalla poi-esityksellään Jään spektrit. Festivaalilla nähtävä esitys on versio hänen aiemmasta poi-numerostaan, missä käsitellään veden eri olomuotoja: jäätä ja vettä sekä sulamista. Esityksessä nähtävät LED-poit ovat kuin värikkäät valon säteet, jotka leikkivät Nallikarin jään päällä.

PUMPULINNA, pehmoinen hengailutila ja taikateltta

Illjana & VituEmo

Pumpulinna on pehmoinen hengailutila ja taikateltta, jonka suojassa voit lepäillä, haaveilla, halia tai pitää evästaukoa. Pumpulinnassa voit myös kirjoittaa toiveesi tulevalle ja sytyttää sen tuleen taikalyhdyssä.

bottom of page