top of page

1–2/2019 Urbaanit mahdollisuudet

Urbaanit mahdollisuudet -projekti toteutettiin tammi–helmikuussa 2019 osana Oulun kaupungin Kuntalaislähtöinen kaupunkikehittäminen (KAAOS) -hanketta. Projektin pääteemat olivat vapaan kaupunkikulttuurin edistäminen, nuorten aikuisten osallistaminen ja monikulttuurisuus. Projektissa paikallisille nuorille tarjottiin mahdollisuus tuottaa innovatiivista kaupunkikulttuuria omalle alueelleen.

 

Työkokeilijoista ja projektityöntekijöistä muodostunut tuotantotiimi suunnitteli ja toteutti monipuolisen, kaikille avoimen kaupunkikulttuuritapahtuman osaksi KAAOS-hankkeen Kaupunkimme-festivaalia. Työkokeilujaksoon liittyi projektisuunnittelua ja -työskentelyä, tutustumista oululaiseen kulttuurikenttään, tapahtumatuotantoa tukevaa koulutusta, työelämäohjausta sekä monikulttuurista toimintaa.

Kulttuuritila Utopia 18.–22.2.2019

Urbaanit mahdollisuudet -projekti huipentui pop up -kulttuuritila Utopiaan, joka nousi Oulun keskustassa sijaitsevaan tyhjään liiketilaan. Tuotantotiimin suunnittelema Utopia oli kaikille avoin ja ilmainen, yhteisöllinen taiteen ja kaupunkikulttuurin tapahtumapaikka.

​Tilassa järjestettiin mm. monikulttuurinen kahvila, rytmi- ja tanssijamit, musiikkiesityksiä ja TEKNOKirppis: DJ-musiikin siivittämä kirpputori. Viikon aikana tilassa oli esillä kaksi kuvataidenäyttelyä sekä valo- ja äänitaidetta. Lisäksi Utopiassa kävi kulttuurialan toimijoita ja käsityöläisiä esittelemässä toimintaansa ja tuotteitaan.

Oulu Urban Culturen kulttuuritila Utopia

Kuvataidenäyttelyt:
U // DYS / TOPIA, Terho ja Totti Korpua
Don Poron pop up -näyttely, DonPoro900


Valotaide:
Jani Pitkänen, Liquid Space Dreams


Äänitaide:
Lasse Tapio Junnila

Keikat:

KaamosFunk

$ANE

Erica Hokkanen & Timo Kuki

Puro trio

messier

DJ:t Tenko, Malsson ja Kissakoira

Tanssi:

UG Moves goes All City – katutanssijamit

bottom of page