Urban Boost

Urban Boost on Oulu Urban Culture ry:n toteuttama Euroopan sosiaalirahaston (ESR) projekti ajalla 1.9.2019–31.12.2021. Hanke yhdistää innovatiivisesti työllisyyden ja osallisuuden edistämisen kaupunkikulttuurin tuottamiseen.

 

Hankkeessa kehitetään kulttuurityöpaja kaupunkikulttuurin tuottamisesta kiinnostuneille 18–29-vuotiaille työttömille työnhakijoille ja matalan kynnyksen kulttuuritoiminnan mahdollistava kulttuurilaboratorio. Projektin tavoitteena on parantaa kohderyhmän opiskeluvalmiuksia ja työelämätaitoja monipuolisten kurssien ja luentojen kautta kannustaen samalla ympärivuotiseen, omaehtoiseen taide- ja kulttuuritoimintaan.

 

Hanke haastaa perinteisen näkökulman nuorista toimenpiteiden kohderyhmänä nostamalla heidät tekijöiksi, joilla on konkreettista vaikuttavuutta asuinpaikkansa kaupunkikulttuuriin. Hankkeen toiminta tarjoaa osallistujille työkaluja kulttuurin tuottamiseen, sekä mahdollisuuden pilotoida ja toteuttaa omia visioita oululaisesta kaupunkikulttuurista. Hanke avaa samalla uusia näkökulmia oululaisesta kaupunkikulttuurista Euroopan kulttuuripääkaupungiksi hakevalle Oulun kaupungille.

 

Urban Boost -hanketta rahoittavat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, Oulun kaupunki sekä Pohjois-Pohjanmaan kulttuurirahasto.

Heikki Myllylahti

Projektipäällikkö

p. 041 317 4069

heikki@urbanculture.fi

Krista Rekilä

Projektityöntekijä

p. 041 318 2540

krista@urbanculture.fi

Elina Hänninen

Viestintäkoordinaattori

p. 040 866 9049

elina@urbanculture.fi

Urban Boost - Euroopan sosiaalirahaston hanke