Kaupunkimme

Kohti kivempaa kaupunkia! Kaupunkimme-festivaali tuo uudenlaisia näkökulmia kaupunkikehittämiseen ja kutsuu mukaan kaikki halukkaat toteuttamaan omannäköistä Oulua.

Kaupunkimme kokoaa alleen keskusteluja, tekoja ja kokemuksia kestävästä kaupunkielämästä ja sen kehittämisestä oululaisella näkökulmalla. Festivaali vahvistaa kaupungissamme käytävää dialogia, etsii ratkaisuja ajankohtaisiin kaupunkielämän haasteisiin ja esittelee uusia näkökulmia kaupunkikehittämiseen yhdessä kaupunkilaisten, yhdistysten sekä julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden kanssa. 

 

Kaupunkimme-festivaali haluaa rohkaista oululaisia mukaan unelmoimaan, suunnittelemaan ja tekemään meidän kaikkien näköistä kaupunkia. Samalla lisätään ymmärrystä siitä, millainen rooli meillä jokaisella on kaupungissamme ja pohjoisessa kaupunkielämässä.

Vuoden 2020 festivaali järjestetään yhteistyössä Oulu2026-hankkeen, Euroopan kestävin kulttuuripääkaupunki -hankkeen sekä Kulttuuritalo Valveen kaupunginosakulttuuritoiminnan kanssa.

Kaupunkimme-festivaali-logo

Ohjelmisto 18.20.11.2020

Vuoden 2020 ohjelmistossa pohditaan yhdessä, millaisia vaikutuksia keskustayliopistolla on ihmisten arkeen, millainen on oululaisen kaupunkilaisuuden perusolemus ja mitä asioita pohjoisen periferiassa trendaa koronapandemian myötä.

 

Kaupunkikehittämiseen saadaan uutta näkökulmaa mm. osallistavaa kaupunkisuunnittelua fasilitoivan FEMMA Planningin inklusiivisen kaupunkisuunnittelun työpajassa sekä ihmisille merkityksellisiä tiloja käsittelevässä Placemaking in the Nordics -työpajassa. Jälkimmäisessä fasilitaattoreina toimivat urbaani strategisti Elise Perrault ja kaupunkiaktivismistaan palkittu Jaakko Blomberg.

 

Lisäksi festivaalilla tuumitaan, miten Kaijonharjun kaupunginosaa suunnitellaan kestävästi, millaisia ovat kaupunkien identiteetit ja miten Oulussa voi selviytyä. Festivaaliosallistujien kanssa rakennetaan Oululle myös varjobrändiä.

Vuoden 2020 Kaupunkimme-festivaali on pääsymaksuton virtuaalitapahtuma, jonka ohjelma lähetetään Oulu Urban Culturen YouTube-kanavalla ja osittain Zoom-alustalla.

 

Kaupunkimme-festivaali

Facebookissa ja Instagramissa

 


Yhteydenotot:

kaupunkimme@urbanculture.fi