top of page

Untamed Office

Oulu2026-kulttuuriohjelmaan kuuluva Untamed Office -hanke edistää nuorten aikuisten toimintaedellytyksiä luovilla aloilla. Se kehittää Oulun veto- ja pitovoimaa pohjoisen kaupunkikulttuurin keinoin ja lähettää yhteiseurooppalaisen viestin: voit toimia ja vaikuttaa siellä, missä olet! Hanke toteutetaan aikavälillä 1.1.2023–31.12.2026.

 

Untamed Officen keskiössä on kaupunkikulttuurin edistämiseen erikoistunut tuotantotoimisto, joka tarjoaa työ- ja harjoittelumahdollisuuksia 18–30-vuotiaille kulttuurin tekijöille. Tuotantotoimistossa toteutetaan omista ideoista lähteviä kulttuuri- ja taideprojekteja sekä kehitetään osaamista hankkeen laajemmissa tuotannoissa.

 

"Kesytön konttori" elävöittää kaupunkia toteuttamalla klubeja, katujuhlia, kaupunkitaidetta ja vuosittaisia tapahtumia kuten Frozen People -festivaalin, joka huipentuu vuonna 2026 kansainväliseksi talvitapahtumaksi Oulu2026-ohjelmistossa. 

 

Kaupunkikulttuurin ohella hanke toteuttaa kohderyhmälle suunnattua kulttuurialan neuvontaa ja kehittää kulttuurin kokeilualustana toimivaa Kulttuurilaboratoriota. Untamed Office luo mahdollisuuksia ponnistaa eurooppalaiseen yhteistyöhön Euroopan solidaarisuusjoukkojen ja Erasmus+ -ohjelmien kautta. 

 

Hanke laajenee vuosina 2024–2026 toimenpiteillä, joilla vastataan kulttuuripääkaupunkitoiminnan synnyttämään luovien alojen osaajatarpeeseen. Tavoitteena on tuoda kentälle nuorille aikuisille suunnattuja työllisyysratkaisuja sekä järjestää kulttuurin tuottamiseen ja taiteisiin valmentavia työpajoja.

Oulu2026_logo_black_RGB_FIN_horizontal.png
bottom of page