top of page
Taiteiden yön Häppening 2023
Taiteiden yön Häppening 2023

to 17. elok.

|

Kulttuurilaboratorio, Oulu

Taiteiden yön Häppening 2023

Paikka & aika

17. elok. 2023 klo 21.00 – 23.59

Kulttuurilaboratorio, Oulu, Pikisaarentie 15, 90100 Oulu, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Tänäkin vuonna myös Kulttuurilaboratoriossa päästään viettämään taiteiden yötä! Häppeningissä uppoudutaan taiteeseen tanssin, musiikin sekä kuvan ja äänen muodoissa. Tervetuloa Pikisaareen nauttimaan pääsymaksuttomasta ohjelmasta klo 21 alkaen.

🌚 Ohjelmassa 17.8.2023 🌚

21.00–00.00 Taidenäyttelyt: Iiris Barsk, Saara Halminen

21.15 Ville Aalto

22.30 Plut0nium-tanssiteos

23.00 Duo Tulirinta & Elomaa

Sisäänkäynti Kulttuurilaboratorioon ei ole täysin esteetön kynnysten ja kapeahkon välioven (72 cm) vuoksi.

Tapahtuman aikana OUC:n kioskissa myynnissä mm. l-olutta ja muita virvokkeita.

Tapahtuma tuotetaan osana Oulu Urban Culture ry:n Untamed Office (Oulu2026) -hanketta.

🌚

Ville Aalto

Ville Aalto luo sähköisiä äänimaisemia ja syntetisaattoreilla tuotettuja luontoääniä. Siniaallot muuntautuvat linnunlauluksi, sähkösirkat sirittävät ihmisen kuuloalueen rajoilla, elektroniset äänimassat maalaavat staattisen ympäristön keinoluonnolle.

Aallon Avian Electronics -teoskokonaisuuden äänimaisemissa villin luonnon siritykset ja laulut ovat samaa äänimassaa kuin ihmisen tuottaman teknologian sirinät, häiriöäänet ja konerytmit. Teknologian kyllästämässä maailmassa raja aidon ja keinotekoisen välillä on epätarkka ja häilyvä.

🌚

Plut0nium

Milla Toppi on Berliinissä esitystaiteita opiskellut koreografi ja tanssija. Palattuaan takaisin kotikaupunkiinsa Ouluun, hän on keskittynyt omien teoksiensa luomiseen sekä freelancer-tanssijana keikkailuun. Taiteiden yön Häppeningissä hän esittää näyttelytilassa liikkeellisen teoksen Plut0nium yhdessä tanssijoiden Leena Häggmanin ja Emilia Pöyryn kanssa. Esityksessä kehon veistoksellisuus ja pirstoutunut liikekieli sulautuvat yhteen vuorovaikutuksessa äänimaailmaan ja ympäröivään tilaan.

🌚

Duo Tulirinta & Elomaa

Duo Tulirinta & Elomaa esittää kokeellista sello- ja syntetisaattorimusiikkia, joka ammentaa vaikutteita. "Yksi suurimmista tavoitteistamme on luoda elämyksiä epämukavuusalueella sekä vaikuttaa. Kuulkaa ja vaikuttakaa."

🌚

Iiris Barsk

"Oon Iiris ja Barsk. Barsk tarkoittaa kai ankaraa. Ankara itselleen, harvemmin muille. Oon asunut siellä sun täällä, joten paikalla ei ole mulle väliä. Pidän tän muutenkin lyhyenä, mutta tosissaan toivon, jos jossain nähdään, etäällä tai kasvotusten, että mulle voi koska vain tulla puhumaan tai laittaa viestiä."

'Umpisuolen lisäke'

koko noin 4,5 x 2,4 x 2,3 m

akryylimaalit lakanoille

Umpisuolen lisäke on pesä. Pienen pieni, kotoisa ja monien mielestä täysin turha. Enimmäkseen se ei sano mitään, ja silloin kun se sanoo, se sanoo "AU!" niin kuin "aamu-usva!" tai "aurinkoinen uoma!". Tää umpisuolen lisäke on rakennettu kuitenkin täysin vanhoista lakanoista. Värimaailmakin on eri, ehkä monien mielestä vähemmän graavi - ei niin verenpunainen. Se on reitti, joka loppuu lyhyeen. Oikotie, joka ei vienyt minnekään. Se on kunnianosoitus umpisuolen lisäkkeille ja sille, mitä ei tiedetä (vielä).

'Kalman kasvot'

Teoksia lakanoille

akryylimaalit

Kalman kasvot ovat kerroksia - kun ihmisen päällimmäinen olemus sulaa pois, alta paljastuu toisenlainen todellisuus. Ne voi nähdä myös taiteilijan omakuvana. Kasvot on maalattu vanhoille lakanoille akryylimaaleilla ja valutettu vedellä. Niihin ei ole käytetty kovin paljon aikaa, mutta teosten tekemisen luonteeseen kuuluu, että epäonnistuu.

🌚

Saara Halminen

Saara Halminen tuo Taiteiden yöhön muutaman teoksen kokonaisuuden, joka sisältää öljymaalauksia nuoruudesta sekä ihmiskehosta. Teoksissa pohditaan henkilökohtaisuutta ja samalla julkisuutta kehon monimuotoisuutena. Teoksissa toistuvana elementtinä yhdistellään kirjontaa sekä useita muita tekniikoita kasvuston omaisesti. Halminen on nuori oululainen kuvataiteilija, ja hän tutkii töissään teemoja kehon ja sukupuolen ympärillä.

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page